По своята ефикасност викторианската диета е сходна със средиземноморската.Британски диетолози установиха, че консумацията на

...
По своята ефикасност викторианската диета е сходна със средиземноморската.Британски диетолози установиха, че консумацията на
Коментари Харесай

Диетолози: Най-полезна е диетата на бедните

По своята  резултатност  викторианската  диета  е сходна със средиземноморската.

Британски диетолози откриха, че потреблението на естествени  храни  и натурални  артикули  без добавки разрешава бързо да се стопят излишните  килограми .

Диетолози и здравни специалисти заключиха, че викторианската  диета  не единствено е измежду най-ефикасните способи за  намаляване , само че и оптимално бързо доставя на организма нужните му витамини и микроелементи.

 

По своята  резултатност  викторианската  диета  е сходна със средиземноморската - двата  храни телни режима не включват рафинирани въглехидрати и позволяват консумация на месо. Всъщност точно викторианската  диета  позволява да се одобряват най-много  храни телни субстанции от натурални  артикули , създадени от фермери.

Учени от университета в Лестър, Англия, изясниха, че  храни телният режим, появил се в началото като " диета  за бедните " и включващ овесена каша, картофи, херинга, натурални млечни  артикули , е измежду най-полезните за здравето, написа Лайф.ру.

В листата с най-полезните  артикули , свързани с викторианската  диета , са картофите, празът, лукът, зелето, морковите, цвеклото, както и ябълките, крушите, ягодите и вишните.

По изчисленията на експертите тогава хората са приемали даже по 5000 калории - 2 пъти повече от нормалното през днешния ден. Но храната е била доста пълноценна, а изразходването на силата - обезпечено поради неналичието на удобства в производството и бита.

За положителното качество на храната - цялостна с витамини и минерални субстанции, способстват селскостопанската гражданска война и обвързваните с нея усъвършенствани култури и породи. На масата е имало главно пълнозърнест самун с мая, мазна риба или месо от мускулести животни, зеленчуци и плодове, ферментирали  храни .

Месото от съображения за спестовност е било готвено дълго дружно с костите, с цел да се извлекат всички изгоди от продукта.

Изключително потребните кромид, чесън, праз, кореноплодните зеленчуци като моркови, ряпа, гулия и други, и зелето са били необятно застъпени. И то не с претекст, че са доста потребни за здравето, а че тези зеленчуци са били най- евтини и лесни за развъждане./ Дунав мост 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР